Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 13 noiembrie 2020

dan_barna_carantina_sibiu_demisii_decizii.jpg

Cu o rata de infectare care se apropie de 12 la mia de locuitori, orasul Sibiu intra in carantina incepand de luni. (Sursa foto: Facebook/Primăria Sibiu)
Cu o rata de infectare care se apropie de 12 la mia de locuitori, orasul Sibiu intra in carantina incepand de luni. (Sursa foto: Facebook/Primăria Sibiu)

Cu o rata de infectare care se apropie de 12 la mia de locuitori, orasul Sibiu intra in carantina incepand de luni. Măsura a fost decisă după vizita lui Raed Arafat de astazi care a adus si o serie de schimbari administrative. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat revocarea subprefectului, demisia directorului DSP și a spus că așteaptă și demisia directorului Spitalului  Judeţean de Urgenţă.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, a primit peste 14.500 de măști speciale, destinate personalului medical care lucreaza in zona rosie, false, cărora le picau filtrele. Managerul spitalului, Cristian Oancea vorbeste de "o crimă la adresa personalului medical".

Ne uitam in aceasta seara si la starea economiei – cele mai recente date de la INS arata ca economia autohtona a înregistrat în trimestrul trei al anului o scădere de 6% faţă de perioada similară din 2019, dar a crescut cu 5,6% faţă de trimestrul doi. Nu sunt motive pentru un optimism exagerat, spun analistii, care anticipeaza si ca perspectivele pentru trimestrul patru ar putea fi afectate de restrictiile impuse de criza sanitara.

Iar Polonia ameninţă cu blocarea bugetului Uniunii Europene din cauza mecanismului privind statul de drept care ar conditiona acordarea fondurilor europene de respectarea valorilor democratice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 noiembrie 2020