Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, miercuri, 14 octombrie 2020

Directorul Spitalului Județean Neamț, Lucian Micu, numit în funcție de mai puțin de o lună, a anunțat că își dă demisia după incendiul de la Piatra Neamt. 5 ani de la Colectiv si cu numarul cel mai mare de arsi inregistrati anual din toate tarile europene, România nu își poate îngriji acesti pacienti pentru ca nu are nici acum centru performant pentru tratarea lor.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Maia Sandu va fi noul presedinte al Republicii Moldova. L-a invins decisiv pe actualul sef al statului, filorusul Igor Dodon.  Acesta anunta ca va contesta rezultatul alegerilor atat la Comisia Electorala Centrala si in instanta. Cum va arata relatia Chisinaului cu Bucurestiul, Bruxelles si Moscova discutam in aceasta seara.

In timp ce Sibiul, intrat de astazi in carantina pentru doua saptamani, anunta ca nu mai are nici un pat liber in spitalele de adulti pentru bolnavii cu COVID, autoritățile de la Cluj vin cu explicatii de ce nu se instituie carantina în oras, unde rata de infectare depaseste 9 la mie. Iar una dintre acestea este legata de rata mică a mortalității. Intre timp, Capitala înregistrează din nou cel mai ridicat număr de îmbolnăviri. Alte 8 județe si Ilfovul au peste 200 de cazuri.

Iar Emanuel Macron insista pe aprofundarea integrării europene şi consolidarea suveranităţii strategice a UE,  inclusiv în materie de apărare, desi in Statele Unite alegerile au fost castigate de Joe Biden pe care Europa conteaza pentru a-si reface relatia.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 noiembrie 2020