Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 noiembrie 2020

electric_spital.jpg

Dosar penal pentru construirea spitalului mobil de la Letcani
Dosar penal pentru construirea spitalului mobil de la Letcani

O investitie anuntata inca din aprilie destinata pacientilor infectati cu coronavirus nu este nici acum complet functionala. Despre spitalul mobil de la Letcani e vorba. Un dosar penal privind modalitatea de achiziţionare a unitatii medicale a fost deschis. Un dosar constituit ca urmare a unei sesizări din oficiu a organelor de cercetare penală, în baza unor articole apărute în presă. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Previzibil, Ungaria si Polonia blocheaza bugetul Uniunii si fondul de relansare post-pandemie Germania, care exercită Preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, cere celor doua capitale să revina. Guvernul  de la Varşovia  anunţa că aşteaptă o soluţie de compromis.

Ministrul francez al Sănătăţii spune că ţara recâştigă controlul asupra coronavirusului, dar nu este pregătită să relaxeze al doilea blocaj naţional impus pentru a controla epidemia.  Autoritatile au  impus un lockdown de o lună incepand cu 30 octombrie, chiar dacă mai puţin strict decât cel din primavara.  

Iar o asociatie a procurorilor avertizeaza că decizia din vara a Curtii Constitutionale care a stabilit ca probele obtinute in baza mandatelor de siguranta nationala nu mai pot fi folosite, a afectat dosare penale aflate pe rolul instanțelor. Odata excluse respectivele înregistrări, în anumite cauze, a devenit imposibila tragerea la răspundere penală a persoanelor care au comis infracțiuni și au fost dispuse soluții de achitare. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 noiembrie 2020