Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 noiembrie 2020

who_moldova_nou.jpg

Romania depaseste 400.000 de cazuri de imbolnavire cu coronavirus.
Romania depaseste 400.000 de cazuri de imbolnavire cu coronavirus.
Image source: 
WHO Moldova

Romania depaseste 400.000 de cazuri de imbolnavire cu coronavirus. De ieri si pana azi 9272 de persoane au aflat ca s-au imbolnavit. Alte doua localitati de langa Capitala intra in carantina din aceasta seara. La fel si orasul Constanta.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase Iași, a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, de Curtea de Apel Iasi. Decizia este definitivă. Este acuzata ca impreuna cu sotul ei cerea mita de la studenti sa sa-I promoveze la examene.

O relatie trasatlantica reconstruita odata cu alegerea lui Joe Biden presedintele Americii desi Emanuel Macron insista pe o suveranitate strategica europeana. Cum vede România această pozitionare? Me ve spune chiar ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Iar armata azeră a intrat în districtul Aghdam, vecin cu Nagorno-Karabah, prima din cele trei provincii retrocedate în virtutea acordului de încetare a ostilităţilor mediat de Rusia si care a pus capăt  războiului de şase săptămâni între Armenia şi Azerbaidjan.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 noiembrie 2020