Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 noiembrie 2020

spital-nasta-covid.jpg

GCS: 244 cazuri noi și 2 decese. Crește numărul pacienților de la ATI
Secție ATI covid la Institutul Marius Nasta

Vaccinarea impotriva covid se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, si in centre fixe și drive-thru cu recoltare direct din masina, pentru restul populației. Este unul din anunturile venite de la președintele Klaus Iohannis care s-a intalnit la Palatul Cotroceni cu ministrii Apărării, de Interne și al Sănătății.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In ultimele 24 de ore au fost putin peste 4000 de cazuri noi de COVID-19, din aproape 10.000 de teste efectuate. Rata de pozitivare depaseste 42%. In continuare Capitala și alte 6 județe au o rată a infectărilor de peste 6 la mia de locuitori.

Comisia Europeană transmite un avertisment Franței după adoptarea articolului de lege care limitează difuzarea de imagini cu poliţişti în timpul intervenţiilor: Jurnaliştii trebuie să poată să-şi facă munca liber, spune Bruxelles. Ziaristi si ONG -uri franceze au organizat proteste in weekend, acuzând o interferenţă masivă a statului în libertatea jurnalistică şi îngreunarea demersurilor de a trage la răspundere forţele de ordine pentru abuzurile comise.

Iar la Hong Kong a început astăzi procesul a trei militanţi pro-democraţie, într-un context de relativă indiferenţă internaţională. Autorităţile de la Beijing au reuşit de fapt să-şi impună controlul în singura regiune unde mai existau libertăţi democratice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 noiembrie 2020