Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 24 noiembrie 2020

vaccin_covid.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

De ieri si pana azi alti 7.753 de romani au aflat ca s-au imbolnavit de covid. Avem un record de pacienți la ATI - 1.204 persoane. 196 de decese au fost raportate de ieri si pana azi. Totusi, rata de infectare cu SARS –COV 2 este în scădere în mai multe județe și in București, față de ziua precedentă.

Sumarul emisiunii 40 de minute 

Val de demisii in Parlament, un gest prin care alesii renunta de fapt la pensiile speciale… Liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a anuntat si el ca demisoneaza, pune condiții pentru introducerea în circuitul legislativ a proiectelor PNL și USR de abrogare a pensiilor speciale: liberalii și useriștii să nu mai boicoteze Senatul, astfel încât să poată fi votată legea privind dublarea alocațiilor pentru copii. Ce valoare mai are agest gest, de renuntare la mandat, discutam in aceasta seara…

In Marea Britanie, cea mai mare retea de supermarketuri, Tesco, retrage  un afis in limba romana dintr-un magazin al sau care continea avertismente la adresa hotilor din magazine. Afisele au creat indignare in randul unor romani din Marea Britanie. Si MAE s-a autosesizat.

Iar la Paris o tabără de migranți a fost evacuată de forțele de ordine cu gaze lacrimogene. Sute de migranţi, în special bărbaţi afgani fără adăpost după destructurarea, săptămâna trecută, a unei tabere insalubre dintr-o suburbie pariziană, cer să li se asigure locuri de cazare, în plină carantină instituită de autorităţile franceze în contextul pandemiei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 noiembrie 2020