Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | ​Arta Pe Perete, un proiect Antistatic

Asociația Antistatic va lansa in luna decembrie platforma Pe Perete cu printuri de artă contemporană în serii certificate de autor, un proiect prin care asociatia isi doreste sa promoveze lucrările de artă contemporană ale artiștilor emergenți din România pentru casele românilor.

Platforma online (www.artapeperete.ro) va propune o serie de lucrări originale și printuri, curatoriate de echipa noastră de artiști și prieteni profesioniști în domeniu, lucrări accesibile publicului cât mai larg, și va include și o secțiune editorială în care vom explora cum e arta pe pereții caselor de oameni, noțiunea de curatoriat intim

Platforma va  încuraja deopotrivă și arhitecții și designerii de interior să folosească în proiectele lor lucrări de artă contemporană ale unor tineri artiști români. 

Despre acest proiect ne-a vorbit Denisa Popescu, artist vizual.

ANTISTATIC este o asociație înființată de un grup de artiști prieteni care își propun să facă împreună proiecte care să aducă arta lor și a altora față în față cu publicul amator de artă, cunoscător sau necunoscător de artă. Este despre acțiune, despre mișcare, despre a face. 

Unul dintre primele proiecte care continuă în București este proiectul Portrete de Cartier prin care ne-am propus să cointeresăm locuitorii Bucureștiului în conturarea unui portret actual al cartierului lor prin activități artistice.

 

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.