Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 noiembrie 2020

sibiu_si_baia_mare.jpeg

Din nou aproape 10.000 de cazuri zilnice de infectare cu covid.
Din nou aproape 10.000 de cazuri zilnice de infectare cu covid.
Image source: 
presidency.ro

Din nou aproape 10.000 de cazuri zilnice de infectare cu covid. Bucureştiul înregistrează o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2, care a ajuns la 6,62 la mia de locuitori, în timp ce judeţul Sibiu scade la o incidenţă de sub 8 la mia de locuitori. Presedintele Klaus Iohannis a convocat o noua sedinta de evaluare a modului in care este gestionata pandemia si are programate declaratii chiar in acest moment.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Noi promisiuni facute de stat sectorului HORECA, unul din cele mai afectate de criza sanitara. Restaurantele si pensiunile dar si alte structuri din domeniul ospitalitatii ar urma sa beneficieze de anul viitor de a noua serie de ajutoare. Cum reactioneaza sistemul discutam in aceasta seara. 

De sambata Franta relaxeaza restricţiile antiepidemice iar carantina generală s-ar putea încheia pe 15 decembrie. Sunt insa voci in Hexagon care spun ca masurile anuntate de Emanuel Macron sunt insuficiente pentru a relansa économia. In ceea ce priveste vaccinarea, presedintele a spus ca aceasta nu va fi obligatorie.

America e pregatita sa-si exercite din nou rolul de lider al lumii dar si sa atenueze divergentele acutizate din societate. Este linia directoare a mandatului lui Joe Biden la Casa Alba. Preşedintele ales şi-a prezentat echipa diplomatică şi de securitate naţională. Luni seară, după aproximativ trei săptămâni de la alegerile prezidenţiale, Donald Trump a admis că tranziţia oficială poate începe, astfel încât Biden să îşi poată prelua funcţia.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 noiembrie 2020