Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adina Huma – R-Create, ambalajul viitorului

Viitorul este al celor care îşi pot transforma prezentul pentru a-l conecta la un viitor imprezibil dar plin de surprize. Ca să transformi prezentul în care trăieşti ai însă nevoie să te transformi pe tine ca să poţi reconfigura întregul spaţiu uman în care te învârti. 

Unii o pot face uşor. Aceştia sunt puţini la număr. Pentru alţii e mai greu dar reuşesc să o facă. Iar pentru alţii nu e nici greu, nici uşor, nu e deloc. Sunt cei care nu vor să se schimbe nimic şi stau împietriţi cu faţa către trecut. Acolo se află o lume moartă. Lumea vie e cea din partea cealaltă iar la ea au acces cei care stau cu capul întors către viitor.

Aşa a făcut Adina Huma, pe care am botezat-o « femeia cameleon ». A făcut o grămadă de zig-zag-uri în viaţa ei profesională şi are o sete de inovaţie de nestins. Schimbă ideile aşa cum îşi schimbă cameleonul culorile. A lansat recent pe piaţa din România, alături de partenera ei Linda Vasilescu, un start-up pe cât de inteligent pe atât de simplu. Mă rog, toate ideile geniale au treabă asta în comun : sunt simple. Sunt simple când afli de ele dar nu-i atât de simplu să ajungi la ele. Treaba e complexă şi o să zicem şi noi, precum răposatul nostru compatriot Constantin Brâncuşi, că « simplitatea este o complexitate rezolvată ».

Ce a rezolvat Adina Huma alături de partenera ei de afaceri Linda Vasilescu ? Problema ambalajelor. Gândiţi-vă la munţii ăia de cutii de carton, de plastic sau mai ştiu eu ce, pe care maşinile de gunoi le ridică zilnic din faţa blocului sau a casei. De ce le ridică gunoierii ? Pentru că noi le-am aruncat acolo, la gunoi. Sunt ambalaje de unică folosinţă şi în fiecare zi aruncăm mii, sute de mii şi milioane de cutii şi alte briz-briz-uri. Alături de Linda Vasilescu, Adina Huma s-a asociat într-un proiect de start-up care vrea să rezolve problema acestei risipe uriaşe : R-Create. Mai multe despre acest proiect puteţi afla la adresa : r-create.ro

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Ascultă emisiunea Noi Venim din viitor