Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 2 decembrie 2020

cantacuzino_poza.jpeg

Cercetătorii Institutului Cantacuzino au lansat pe piață un supliment alimentar cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității
Sursa imaginii: 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino"

In plina pandemie, zeci de oameni s-au strans astazi in fata Institutului Cantacuzino ca să cumpere suplimentul alimentar lansat pe piață. Imunomodulatorul Orostim-HV a fost pus în vânzare la punctul farmaceutic al Institutului. Instituţia precizează că, la capacitatea actuală, poate asigura cel mult 1.000 de flacoane într-un interval de 10-14 zile.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Marea Britanie va fi prima țară din lume care aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech. Acesta va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare. Uniunea Europeană a criticat Londra pentru aprobarea rapidă a produsului dar autoritatile britanice spun ca toate standardele internationale au fost respectate.

Se deschide primul tronson de autostradă din Moldova: Mai devreme cu un an față de termen, dar cu restricții și lucrări rămase de finalizat. Sunt 16 km din autostrada A7 care au rolul și de centură a Bacăului. Momentul marchează existența primului tronson funcțional de autostradă din Moldova. Circulația va fi deschisă însă cu restricții pentru că încă vor mai fi lucrări de finalizat. Pe podul de peste Bistrița circulația va fi deschisă doar pe un fir al autostrăzii, dar în ambele direcții.

Premierul francez Jean Castex a anunțat controale aleatorii la frontieră pentru a-i opri turiștii francezi să meargă la schi în Elveția. Franța, la fel ca Germania și Italia, își închide stațiunile de schi de Crăciun pentru a opri răspândirea COVID-19, dar pârtiile elvețiene sunt deja deschise.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 decembrie 2020