Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actiualitatea de joi, 3 decembrie 2020

vaccin_covid.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Guvernul prezintă maine Strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Documentul a fost  aprobat astazi în ședința CSAT. Pe de alta parte, astazi primul spital privat  intrat în rețeaua de suport COVID. E vorba de spitalul Metropolitan, din rețeaua Monza

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comisia Europeană vrea să excludă Ungaria şi Polonia din Planul de relansare economică post-pandemie. Budapesta si VIarsovia blochează aprobarea bugetului multianual european şi a Fondului de relansare economică, nemultumite de varianta in care fondurile ar fi acordate in functie de respectarea principiilor statului de drept, zona in care ambele capitale au fost avertizate.

Protest masiv la Chișinău, la care participă  mii de susţinători ai Maiei Sandu, presedintele ales al Republicii Moldova. Oamenii sunt nemultumiti de proiectul lui Igor Dodon, inca presedinte in functie,  care vizeaza reducerea atribuțiilor noului președinte. Socialiștii vor să transfere Serviciul de Informații și Securitate din subordinea Președinției, în subordinea Parlamentului.

Discutam si despre personalitatea lui Valéry Giscard d’Estaing, fost presedinte francez, decedat ieri. I se recunosc multe merite, dar nu şi cele literare. Ori, el este autorul a cinci romane. De ce a rămas lumea literară franceză rezervată faţă de cărţile sale de ficţiune, aflati in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 decembrie 2020