Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 4 decembrie 2020

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Alegeri parlamentare in conditii speciale, peste doua zile. Desi atat guvernul cat si presedintele au dat asigurari in repetate randuri ca scrutinul se va desfasura in siguranta,  la RFI, organizatia ExpertForum reclama o serie de probleme, printre care și lipsa de protecție pentru cei ce merg cu urna mobilă la bolnavii sau suspecții de COVID. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

16 milioane de români vor fi vaccinați în 6 luni impotriva coronavirusului. Institutul Cantacuzino va distribui vaccinul anti-Covid. Sunt detalii din strategia de vaccinare prezentata astazi de Guvern dupa ce ieri documentul a fost adoptat de CSAT. Vaccinarea va fi gratuita si voluntara.  

Imunizare benevola si fara nici un cost anunta si autoritatile franceze, incepand din luna ianuarie, cu un milion de doze pentru categorii prioritare de populatie. Premierul Jean Castex, insista pe transparenţă totală şi securitate în cursul campaniei de imunizare. Asigurarile din partea responsabililor sunt necesare întrucât o mare parte din cetateni sunt  reticenti vizavi de vaccinuri.

Iar Polonia ar fi gata să renunțe la veto în controversa condiționare a fondurilor europene de respectarea principiilor statului de drept. Ungaria respinge insa compromisul. Cele doua capitale blocheaza atat bugetul multianual cat si fondul de redresare post-pandemie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 decembrie 2020