Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 10 decembrie 2020

parlament.jpg

Surpriza sau nu, AUR intra in Parlament cu 9%, cu un discurs antioccidental, naționalist, si  pro-ortodoxist.
Surpriza sau nu, AUR intra in Parlament cu 9%, cu un discurs antioccidental, naționalist, si pro-ortodoxist.
Sursa imaginii: 
Captura Youtube

Surpriza sau nu, AUR intra in Parlament cu 9%, cu un discurs antioccidental, naționalist, si  pro-ortodoxist. Nu există o explicație clara a scorului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune care nici macar nu a fost prinsa  în cercetările sociologice publice. Sorin Lavric, considerat ideologul formatiunii, promite un război ideologic al cărui deznodământ va sta în înlăturarea actualei clase politice. Un interviu in aceasta seara…

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ca in fiecare iarna, sunt din nou probleme cu incalzirea si apa calda in aproape toate sectoarele Bucurestiului. În ultimele săptămâni, mii de oameni stau in frig si fac baie cu apa incalzita, situația fiind mult mai rea decât iarna trecută. Principala cauză este starea tot mai precara a sistemului de distribuție, pierderile pe rețea s-au dublat in acest an față de 2019.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc astazi si maine la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de iarnă, în încercarea de a depăşi unele dezacorduri interne. Germania, care asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului  a mediat un compromis cu Varşovia şi Budapesta, ceea ce sporeşte şansele ca bugetul comunitar si fondul de relansare post-pandemie sa fie deblocate, 1800 de miliarde de euro in total.

Scandal sexual la Spitalul de Copii din Timișoara. Poliția anunță cercetări după ce au apărut informații că un asistent ar agresa sexual mamele internate in unitatea medicala impreuna cu copiii. Managerul spitalului recunoaste situatia si spune ca barbatul a fost mutat in alta sectie si retrogradat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 10 decembrie 2020