Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 11 decembrie 2020

berbeceanu.jpg

De luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive în Capitală.
De luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive în Capitală.
Sursa imaginii: 
M.A.I.

Desi Capitala a depasit astazi pragul de infectare de 7 cazuri la mia de locuitori, nici primarul general, nici prefectul nu iau in calcul carantinarea Bucureștiului. Raman in vigoare toate restrictiile de pana acum, inclsuiv in perioada sarbatorilor. Alte aproape 6.500 de cazuri de infectare cu coronavirus s-au inregistrat în ultimele 24 de ore si un nou record nou de pacienți la terapie intensivă.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ne cerem scuze bucureștenilor. Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem așa! Ministrul Economiei, Virgil Popescu spune ca toate problemele cu căldura și apa caldă în Capitală pornesc de la rețeaua primară, pe care sunt pierderi uriașe din cauza lipsei de investiții. In aceste conditii, bucurestenii devin extrem de inventivi, ce solutii au gasit ca sa faca dus va spunem in aceasta seara.

In Franta, vor fi restricţii de circulaţie pe 31 decembrie seara in timp ce muzeele şi teatrele rămân închise. Excepţia va fi seara de Crăciun, moment în care deplasările sunt autorizate, fără vreo limită ca distanţă ori ca timp. Ïnsă, premierul francez recomandă ca la masa de Crăciun să nu se afle mai mult de 6 persoane.

 Acord al liderilor europeni la summitul de la Bruxelles: emisiile de carbon vor fi reduse cu 55% în urmatorii 10 ani. România va fi ajutată să treacă la energie nepoluantă, pentru ca e nevoie atat de investitii cat si reglementari.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 decembrie 2020