Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 15 decembrie 2020

consultari_1.jpg

Negocierile în vederea formării unei coaliții de guvernare bat pasul pe loc.
Negocierile în vederea formării unei coaliții de guvernare bat pasul pe loc.
Image source: 
presidency.ro

Negocierile în vederea formării unei coaliții de guvernare bat pasul pe loc. Iar propunerea  contestata a liderului USR a starnit nemultumirea liberalilor dar si pe cea a maghiarilor din UDMR. Dan Barna nu mai vrea sefia Camerei Deputatilor si le-a propus lui Ludovic Orban si Kelemen Hunor sa ocupe fiecare cate o pozitie de vicepremier dar nici unul din ei nu a fost de acord.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Creste din nou numarul deceselor cauzate de coronavirus. Cele mai multe cazuri noi de coronavirus  au fost raportate în continuare în Capitală. La Cotroceni este in desfasurare o noua intalnire a sefului statului cu responsabilii in gestionarea pandemiei.  

În Statele Unite, Joe Biden devine în mod oficial preşedinte după ce marii electori i-au confirmat victoria printr-un vot. Dintr-un număr de 538 de mari electori, 306 au votat pentru Biden, ceea ce înseamnă o largă majoritate. Donald Trump refuză în continuare să-şi recunoască înfrîngerea dar campania sa de contestaţii nu mai are absolut nici o şansă de a schimba rezultatul.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 decembrie 2020