Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 17 decembrie 2020

primii_francezi_vor_fi_vaccinati_impotriva_covid-19_la_sfarsitul_acestui_an._campania_de_vaccinare_se_va_intinde_pe_3_etape.jpg

Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid în 27 decembrie
Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid în 27 decembrie
Sursa imaginii: 
Getty Images

Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid în 27 decembrie, aceasta fiind data la care cel mai probabil ar urma să fie demarată campania în România.  Primele doze vor fi aplicate personalului din cele zece spitale aflate in linia intai in lupta cu virusul. În țară vor fi aproximativ 900 de centre de vaccinare și șapte centre de depozitare: Institutul Cantacuzino și șase spitale militare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Franţa va primi ”până la sfârşitul anului” aproximativ 1,16 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat premierul Jean Castex în faţa Adunării Naţionale,  unde a fost prezentata strategia de vaccinare. Intre timp, președintele   Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la Covid-19 după ce a început să dezvolte simptomele bolii. Liderul de la Elysee a intrat în izolare în urma diagnosticului.

Ministerul Afacerilor Externe reactioneaza dupa ce Parlamentul de la Chisinau s-a reunit in puterea noptii sa voteze bugetul. Sunt ”decizii nedemocratice și netransparente”, care nu respectă normele parlamentare în vigoare și nu țin cont de principiile statului de drept, transmite diplomatia romana.

Si, in urmă cu zece ani izbucnea în lumea arabă un şir de revolte cărora jurnaliştii şi istoricii le-au dat numele de „primăvara arabă.” Cu excepţia Tunisiei, însă, în celelalte ţări aceste mişcări populare nu au dus nici la mai multă democraţie şi nici la o viaţă mai bună. Iar în cazul Siriei putem vorbi de o veritabilă tragedie. Discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 decembrie 2020