Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 18 decembrie 2020

corona_poza.jpg

Din ianuarie Romania va primi cate 100.000 de doze de vaccin anti covidn in fiecare saptamana
Din ianuarie Romania va primi cate 100.000 de doze de vaccin anti covidn in fiecare saptamana
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Vaccinarea cu o prima transa simblica de ser anticovid va incepe pe 27 decembrie insa din ianuarie Romania va primi cate 100.000 de doze in fiecare saptamana. In ritmul acesta vaccinul va ajunge la populatia generala in primavara. Copiii sub 16 ani nu vor fi imunizati pentru că „nu există o recomandare de administrare” transmite medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Acuzațiile de abuz sexual la două fundații din Iași sunt investigate de Inspectoratul Județean de Poliție. Presa centrală a publicat mărturii ale unor tinere care îl acuză pe Morel Bolea, fondator al celor doua organizatii, de abuzuri sexuale. Cele două fundații erau o prezentă constantă în spațiul public iesean și au primit generoase finanțări din partea primăriei.

Iar un studiu din Franta arata ca virusul  sars cov 2 este mult mai grav decât o gripă sezonieră. Este cel mai ampla cercetare  făcuta până acum ce compară cele două boli.  Între timp, francezii se testează masiv iar odată cu apropierea sărbătorilor îşi planifică teste pentru 22 ori 23 decembrie, pentru a sta liniştiţi la masa de Crăciun.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 decembrie 2020