Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Flavia Popa – Educație plus Tehnologie, egal Viitor

foto_flavia_popa.jpg

Image source: 
RFI România

Apune un an, rasare altul. Lasam în urma un an 2020 stampilat cu coronavirus si ne pregatim pentru un an 2021 care sa ne aduca mai aproape unii de altii. La poarta dintre aceste doua lumi, dintre trecut si viitor, am invitat-o la emisiunea « Noi venim din viitor » pe Flavia Popa, secretar general al bancii BRD – Groupe Société Générale. Aceasta emisiune a putut fi realizata datorita sustinerii pe care am gasit-o la BRD – Groupe Société Générale si datorita deschiderii pe care am gasit-o la RFI România pentru acest format.

In acest an 2020 in care coronavirusul ne-a tinut mai mult închisi prin case am reusit sa continuam aceasta emisiune cu ajutorul noilor tehnologii. Virusul va trece, probabil nu atît de repede pe cît ne dorim, dar va trece. Intre timp România a crescut foarte mult. Vorbesc despre acea Românie tînara si inteligenta, România care se conecteaza la viitor prin tehnologie si prin entuziasmul unor tineri pe care i-ati auzind vorbind la emisiunea noastra « Noi venim din viitor ».

România lor este România de mîine pe care o construiesc scriind coduri open source si punînd pe picioare start-up-uri care ne vor schimba vietile. Daca vreti sa va întîlniti cu acesti tineri care plamadesc pe tacute viitorul României, ramîneti cu noi la aceasta emisiune. I-am adus aici ca sa îi auzim povestind despre proiectele lor si despre drumul pe care l-au facut pîna la ele. I-am auzit vorbind despre succesul lor dar si despre caderile lor, încercarile ratate, esecurile, acele momente în care esti îngenunchiat si nu mai ai decît doua optiuni : cazi de tot sau te ridici din propria ta cenusa.

Am putut sa îi aduc la aceasta emisiune datorita sustinerii pe care am primit-o din partea BRD – Groupe Société Générale si pentru acest motiv am hotarît sa ne întîlnim acum, înainte de vacanta de iarna, cu Flavia Popa, secretar general al acestei banci care se ocupa de responsabilitatea sociala, de comunicare si de calitate. Flavia este la baza avocata iar domeniul ei privilegiat este cel bancar. A facut un MBA la City University din Seattle dar dincolo de diplome este o femeie curioasa si deschisa catre noile tehnologii. Are o pasiune pentru viitorul României pe care îl vede redesenat prin doua ingrediente majore : educatie si tehnologie.

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Emisiunea Noi venim din viitor din 18 decembrie 2020