Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 22 decembrie 2020

probleme_decontare_munca_flexibila_violeta_alexandru.jpg

Violeta Alexandru: alocatiile cresc cu 20%, pensiile vor fi si ele majorate dar nu cu 40%  (Sursa foto: Facebook/Violeta Alexandru)
Violeta Alexandru: alocatiile cresc cu 20%, pensiile vor fi si ele majorate dar nu cu 40% (Sursa foto: Facebook/Violeta Alexandru)

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu același procent la jumătatea anului, iar pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%. Anuntul vine de la ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Un interviu in aceasta seara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

PNL, USR PLUS și UDMR, partidele care îl susțin pe Florin Cîțu pentru a deveni viitorul premier, au mers împreună la consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea viitorul șef al Executivului. PSD nu a venit la discutia de la Cotroceni si anunta ca intra intr-o opozitie dura.

Durerea pierderii persoanelor dragi a fost dublată, în toţi aceşti ani care au trecut de la Revoluţie, de infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi pentru represiunea sângeroasă. Dosarul Revolutiei este o restanta rusinoasa a justitiei, a transmis presedintele de ziua Victoriei Revoluţiei Române.   

Marea Britanie riscă să aibă probleme de stocuri, atenţionează transportatorii francezi. Traficul dintre Anglia si Franta nu e permis pana maine iar masura ar putea fi inlocuita cu o deschidere securizată. Cel mai probabil, cine vrea să intre în Franţa dinspre Regatul Unit va trebui să prezinte un test covid negativ.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 decembrie 2020