Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 decembrie 2020

florin_citu.jpg

Cabinetul Florin Cîțu, cu 18 ministere dintre care o singura femeie ministru primeste votul Parlamentului.
Cabinetul Florin Cîțu, cu 18 ministere dintre care o singura femeie ministru primeste votul Parlamentului.
Image source: 
youtube

Cabinetul Florin Cîțu, cu 18 ministere dintre care o singura femeie ministru primeste votul Parlamentului. Una din cele mai contestate numiri a fost cea a lui Sorin Cimpeanu la ministerul Educatiei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu 4 zile inaintea inceperii vaccinarii covid, ministerul Sanatatii anunta unde vor funcționa centrele de vaccinare din România. Vor fi centre fixe, mobile, drive-through, la nivelul medicilor de familie sau   în locații specifice.

Guvernul Chicu din Republica Moldova a demisionat, premierul demisionar cere alegeri anticipate. Demisia vine cu o zi înainte ca noul președinte, Maia Sandu, să își preia mandatul. Cat o avantajeaza pe noua sefa a statului un scrutin inainte de termen, discutam in aceasta seara.

Serviciile feroviare, aeriene și maritime între Marea Britanie și Franța se reiau astazi, după ce guvernul de la Paris a fost de acord să ridice interdicția de călătorie din cauza alertei unei noi tulpini de coronavirus. Cetățenii francezi, cei britanici care locuiesc în Franța și transportatorii sunt printre cei care acum pot călători - dacă prezinta un test negativ recent.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 decembrie 2020