Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trupa timișoreană Melting Dice a lansat "Mat Deschis"

Melting Dice

Este practic una din ultimele realizări muzicale ale lui 2020. Pe 21 decembrie Melting Dice a lansat noul lor EP, ”Mat Deschis”. Al doilea material de studio Melting Dice după albumul de debut ”Cord Cablu Creier” produs ce cuprinde 6 piese scrise în perioada 2018-2020. Realizarea discografică face tranziția între sound-ul de pe primul album și cel la care se lucrează în prezent, între componența inițială a trupei și formula de azi, un material necesar în procesul de maturizare al formației.

”Cele șase piese sunt legate între ele atât stilistic cât și conceptual, purtându-ne prin diversele stări de zi cu zi și variatele moduri în care ne raportăm la acestea. ”O să fie bine” este o promisiune și o speranță împărtășită cu entuziasmul unei convingeri, ”La mijloc” este despre acele clipe de impas în care orice direcție este posibilă, ”Uitat” spune povestea devenirii noastre ca oameni în urma experimentării solitudinii, ”Cuprins” este o mărturisire a neputinței pe care în sfârșit o acceptăm, ”Scunsa” este nostalgia atipică pentru lucruri ce nu ni s-au întâmplat niciodată, iar ”Dialog” este un început de discuție sinceră și necesară pe care fiecare trebuie să o avem la un momentdat cu noi” spune Bogdan Cotîrță, vocalistul trupei.

Melting Dice, adică Bogdan Cotîrță (voce, chitară), Flavius Vutan (chitară), Adolf Vegh (bass) și Sorin Ghiniță (tobe). Trupa este parte din tânăra scenă de rock alternativ romanesc, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri de anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.

Melting Dice a prezentat noul EP într-un concert de lansare, pre-înregistrat la Studioul HDV din Timișoara,  difuzat pe pagina de Facebook Melting Dice pe 21 decembrie  https://www.facebook.com/MeltingDice.

EP-ul ”Mat deschis” este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală, iar CD-ul în format fizic se va putea achiziționa din rețeaua Cărturești și de pe overground.ro/shop. Piesele au fost înregistrate în propriul studio al trupei, mixate și mixate la studioul Firstline Production de către Alessandro Maron, cu excepția piesei ”Cuprins” care a fost produsă, mixată și masterizată de către Dan Georgescu la Unda Recording.

https://www.facebook.com/MeltingDice / https://www.youtube.com/c/MeltingDice / https://www.instagram.com/bandmeltingdice/