Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 ianuarie 2021

Vaccinarea anti-COVID se extindem de luni, în țară în majoritatea centrelor destinate personalului medical. Astfel, se va ajunge la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Decurge campanie cum trebuie? Octavian Jurma, epidemiolog și cercetător spune că nu prea. Ne mișcăm lent, trebuie accelerat procesul și trebuie vaccinați cu precădere cei care doresc, mai spune specialistul.

Nici în  Franța lucrurile nu se derulează cum ar trebui? De ce ne va spune Vasile Damian.

O radiografie a situației din Uniuniea Europeană vom face impreuna cu Mihaela Gherghisan, iar de la Londra Pentru Clej ne va spune cum se prezintă situația in Marea Britanie.

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, in prezent președinte al Consiliului Județean Iași și lider PNL Iași este acuzat că ar fi luat mită 22 de tone de tablă. DNA îi cere lui Iohannis încuviințarea urmăririi penale. Fostul ministru neagă într-un comunicat acuzațiile aduse de DNA și spune că își dorește „cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea”. Alexe spune că a „aflat cu surprindere” și că a „luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție”.

Franţa caută noi strategii dupa ce a inregistrat noi pierderi de vieti omenesti in Mali.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute de luni, 4 ianuarie 2021