Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 5 ianuarie 2021

chine-campagne-vaccination.jpg

Sursă foto: AFP - STR

În România campania de vaccinare continuă, nu fără obstacole însă. Zeci de doze au fost irosite deja astfel încât se pune întrebarea ce ar trebui făcut astfel încât procesul să fie accelerat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Criticată pentru lentoarea cu care a început procesul de imunizare, Franţa schimbă strategia şi promite că va vaccina la fel de repede precum celelalte ţări europene

Noul ministru al Învățământului, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii și profesorii să revină cât mai rapid la școala în format fizic. El a cerut o situație clară a angajaţilor din Învățământ dispuşi să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până pe 15 ianuarie.

Așadar, cum văd profesorii vaccinarea împotriva noului coronavirus? Și ce părere au părinții, dar și elevii despre revenirea la școala în format fizic? Venim cu răspunsuri în 40 de minute

Un filmuleț care explică cum funcționează vaccinul Anti COVID -19  cu ARN mesajer a devenit viral. Filmuletul este realizat de o doctoriță româncă stabilită în Suedie. Costel Drăgan, corespondentul RFI, a stat de vorbă cu specialista despre impactul filmulețului și mai ales de ce este important să nu ne temem să întrebăm.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din 5 ianuarie 2021