Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 ianuarie 2021

Moderna devine cel de-al doilea vaccin care primește undă verde pentru a fi administrat la nivelul Uniunii Europene, după cel de la Pfizer. Comisia Europeană a dat undă verde vaccinului produs de compania americană Moderna. El va fi administrat persoanelor de peste 18 ani.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Între timp, continuă discuțiile legate de cine și câte vaccinuri primește. Polemica crește, chiar se extinde dincolo de granițele Uniunii. De ce, ne va explica Mihaela Gherghișan.

Preoții cu aghiazma, medicii cu vaccinarea! Așa a răspuns Mitropolitul Moldovei și Bucovinei la întrebarea dacă le recomandă credincioșilor să se vaccineze! În jur de două mii de persoane din Iași au asistat la slujba de Bobotează oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Violeta Cincu va fi prezenta cu un reportaj

China îsi intensificã represiunile împotriva opozitiei pro-democratice din Hong Kong. În jur de 50 de militanti au fost arestati  astazi  în virtutea legii privind securitatea nationalã, lege intratã în vigoare anul trecut pe data de 30 iunie. Guvernul chinez îi acuzã cã ar servi „forte exterioare” si cã ar atenta la stabilitatea si securitatea Chinei.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea de miercuri, 6 ianuarie