Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 ianuarie 2021

doze_vaccine.jpg

Modul in care este finantata strategia de vaccinare ii nemultumeste pe unii primari
Modul in care este finantata strategia de vaccinare ii nemultumeste pe unii primari
Image source: 
pixabay.com

Până acum campania de vaccinare în România "a mers destul de ok". "Nu stăm nici cel mai bine, nici cel mai prost în Europa. Aprecierea vine din partea sefului DSU, Raed Arafat, cu cateva zile inainte de inceperea celei de-a doua faze a imunizarii, programata pe 15 ianuarie. Intre timp, nemultumirii primarului de la Cluj i se alatura si alte voci. Emil Boc atrage atentia asupra unei ordonante de urgenta care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă documentul nu prevede și sursa de bani necesara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Republica Moldova primeste primele doze de vaccin anti-Covid la sfârșitul lunii. 20 la sută din populație, inclusiv regiunea transnistreană, urmează a fi vaccinată. Imunizarea este gratuita si voluntara.

Iar Camera Reprezentanţilor va dezbate miercuri articolul de inculpare a lui Donald Trump în vederea demiterii. Preşedintele, al cărui mandat se încheie pe 20 ianuarie, este acuzat că şi-a instigat simpatizanţii să atace sediul Congresului american. Violenţele produse saptamana trecuta la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 ianuarie 2021