Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 ianuarie 2021

pensii.jpg

Incepe recalcularea pensiilor! În cel mult 18 luni vor fi evaluate toate cele 5 milione de dosare de pensie din România, în baza unei noi legi
Incepe recalcularea pensiilor! În cel mult 18 luni vor fi evaluate toate cele 5 milione de dosare de pensie din România, în baza unei noi legi
Sursa imaginii: 
Pixabay (Ilustrație)

 Legea prin care se majorează cu 40% punctul de pensie este constituţională. Curtea Constituţională a respins sesizarea guvernului. Ministrul Muncii a transmis deja ca legea nu e sustenabila pentru ca ar insemna un efort financiar anual de 138 de miliarde de lei. Legea merge la promulgare dar cel mai probabil Klaus Iohannis o va retrimite Parlamentului spre reexaminare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa Danemarca, si Grecia avanseaza ideea unui pasaport de vaccinare care ar permite celor imunizati impotriva covid sa circule liberi. de la Bucuresti, seful statului spune ca nu este o idee bună, pentru că ar crea un cadru discriminatoriu.

Incercam sa ne lamurim si ce presupun noii termeni de confidentialitate de la WhatsApp. Un update al serviciului de mesagerie online, care trebuie facut pana pe 8 februarie, atribuie acestei aplicaţii dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon, cu compania mamă, Facebook. Susţinătorii dreptului la confidenţialitate critica demersul. Companiile concurente incearca sa profite de pe urme situatiei, Facebook inceraca sa-si linisteasca utilizatorii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 ianuarie 2021