Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 ianuarie 2021

franta_vrea_sa_testeze_pana_la_1_milion_de_elevi_si_de_dascali_lunar.jpg

Cu cateva zile inainte de redeschiderea scolilor, ministerul educatiei si cel al sanatatii pun la punct modul in care vor fi facute orele.
Cu cateva zile inainte de redeschiderea scolilor, ministerul educatiei si cel al sanatatii pun la punct modul in care vor fi facute orele.
Image source: 
© Thomas Samson, AFP

Începând din semestrul 2, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. În localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. Asta desi mai putin de jumatate dintre profesori s-au aratat pana acum dispusi sa se vaccineze.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Maine incep inscrierile pentru etapa a doua a vaccinarii. Imunizarea propriu zisa începe luni dar înscrierile se fac din 15. În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

Incercam sa ne lamurim si ce s-ar schimba daca Primaria ar cumpara producatorul de agent termic-ELCEN. Anuntul a fost facut de primrul general, Nicusor Dan. Termoficarea din Bucuresti e un dezastru.  Chiar edilul recunoastea ca iarna aceasta va fi una grea pentru bucurestenii racordati la RADET.

Iar in Statele Unite desi Donald Trump a fost inculpat pentru a doua oara de Camera Reprezentantilor, Senatul va avea ultimul cuvant insa Camera Superioara nu va putea finaliza procedura  în scopul demiterii lui Trump, înainte de încheierea mandatului acestuia la Casa Albă. Joe Biden va fi învestit pe 20 ianuarie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 ianuarie 2021