Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 15 ianuarie 2021

vaccine-5873170_1920.jpg

Astazi au inceput inscrierile pentru etapa a doua a vaccinarii. Imunizarea propriu zisa începe luni dar înscrierile se fac din 15.
Astazi au inceput inscrierile pentru etapa a doua a vaccinarii. Imunizarea propriu zisa începe luni dar înscrierile se fac din 15.
Image source: 
pixabay.com

Astazi au inceput inscrierile pentru etapa a doua a vaccinarii. Imunizarea propriu zisa începe luni dar înscrierile se fac din 15. În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale. Tot astazi s-a vaccinat si seful statului. Daca imunizarea presedintelui i-ar putea convinge pe indecisi sau reticenti, discutam in aceasta seara….

sumarul emisiunii 40 de minute 

Desi autoritatile iau in calcul data de 8 februarie pentru redeschiderea majoritatii scolilor, sunt multi profesori care nu vor sa se vaccineze, ceea ce ar putea pune probleme. Situatia e absurda apreciaza deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sanatate. În opinia sa, cei care nu vor sa se vaccineze dau un exemplu negativ populatiei generale.

Cu o functionare defectuoasa chiar din momentul deschiderii, in toamna trecuta, spitalul mobil COVID de la Letcani, Iasi, s-a inchis pentru o saptamana. Toți pacienții au fost transferați la alte spitale COVID din judet. Din cauza temperaturilor scazute, instalațiile de încălzire au cedat. Temperatura la Terapie Intensiva a scazut  sub 18 grade.

Si, contrar așteptărilor, liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, se întoarce duminică în Rusia. Vorbim despre cum va reacționa Kremlinul la întoarcerea lui  și ce ecouri  social-politice va genera aceasta miscare. Mediile rusesti avanseaza ideea că întoarcerea lui Navalnîi va cauza prima mare criză politică a anului în Rusia. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 ianuarie 2021