Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 ianuarie 2021

vaccinare_iasi_2.jpg

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a debutat cu sincope.
Etapa a doua a campaniei de vaccinare a debutat cu sincope.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a debutat cu sincope. Platforma informatică pentru vaccinarea anti-COVID s-a blocat dimineaţă. STS a transmis că aplicaţia a redevenit funcţională, după care a revenit, anunţând că pot fi întreruperi scurte din cauza resincronizării datelor. Au fost cozi la centrele de vaccinare si multi oameni nemultumiti.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Se inmultesc vocile din partid impotriva lui Ludovic Orban. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, îi cere și el lui Orban să plece de la conducerea partidului, susținând că "partidul are nevoie de dialog și de democrație". Opinii impartasite si de Rareș Bogdan și Florin Roman. discutam pe larg…

Alexei Navalnîi trebuia să revină în Rusia dacă vrea să rămână în politică. Este analiza lui Armand Goșu, expert în spațiul ex-sovietic. Opozantul rus a fost arestat aseară chiar pe aeroport si va ramane in inchisoare pana pe 15 februarie, a decis instanta. Navalnîi și-a petrecut ultimele 6 luni în Germania, unde se recupera după otrăvirea cu agentul neurotoxic Noviciok.  

O națiune sub amenințarea extremismului de dreapta așteaptă ceremonia de învestitură a noului președinte, Joe Biden. Washington-ul e sub protecția a 25.000 de militari ai Gărzii Naționale, cu perimetre de siguranță extinse în jurul simbolurilor puterii și  accesul auto ne-esențial în zona istorică interzis vreme de 48 de ore,  incepand de maine.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 ianuarie 2021