Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 ianuarie 2021

vaccin_covid.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Bucurestiul iese din scenariul rosu. Rata de infectare a scazut sub 3 la mia de locuitori. Restaurantele, teatrele si cinematografele isi pot relua activitatea dar la capacitate redusa. Daca trendul se mentine, din 8 februarie scolile s-ar putea redeschide. In acest moment doar trei judete mai sunt in zona rosie- Ilfov, Cluj si Timis.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa ce locurile in etapa a doua a campaniei de vaccinare s-au epuizat rapid in Bucuresti, nici la Iasi sau Timis nu mai sunt locuri libere. Bolnavii cronic, desi sunt prioritari, continua sa aiba probleme la inscriere. Autoritatile continua insa sa faca liste- ministrul Educației anunta că „126.000 de angajați din sistem vor avea intaietate la vaccinare până la data de 8 februarie, când elevii ar putea reveni in banci.

Iar Joe Biden depune in mai putin de o ora juramantul, va deveni al 46-lea presedinte al Statelor Unite. O ceremonie austera , intr-un context social complicat, Washingtonul e sub paza masiva, impresionante forte de ordine au fost desfasurate.  Imediat dupa investire, liderul democrat va va demara procedura de revenire a SUA în Acordul de la Paris, va bloca construcția zidului la granița cu Mexic și va anula mai multe ordine ale lui Donald Trump privind imigranții.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 ianuarie 2021