Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 22 ianuarie 2021

berbeceanu.jpg

De luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive în Capitală.
De luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive în Capitală.
Sursa imaginii: 
M.A.I.

De luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive în Capitală. Restaurantele, teatrele si cinematografele pot fi deschise pana la ora 21.00 si la o capacitate de 30%. Bucurestiul a inregistrat pentru a treia zi consecutiv, o rata de infectare in scadere. Totusi, confirmarea a inca doua cazuri infectate cu tulpina inalt contagioasa din Marea Britanie, l-a determinat pe ministrul Sanatatii sa recomande ca  restrictiile sa fie pastrate in Bucuresti.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, cere Comitetului National de Vaccinare mai multă predictibilitate şi criterii îmbunătăţite de alocare a vaccinurilor". Municipalitatea locala este gata să deschidă toate cele 11 centre de vaccinare din Timişoara, dar nu doreste ca  acestea să fie spaţii de muzeu. La Timişoara funcţionează, în prezent, doar două centre de vaccinare iar judetul in ansamblu, alaturi de Ilfov si Cluj-Napoca ramane in scenariul rosu.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Ungaria a dat undă verde pentru utilizarea vaccinului Sputnik V în această săptămână, pe fondul criticilor din partea Budapestei cu privire la "lentoarea" procesului de aprobare a vaccinului de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. Doar două vaccinuri sunt în prezent autorizate în Uniunea Europeană: Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Iar staţiunile de schi din Franţa raman închise şi în februarie. O problemă majoră pentru aproape 120.000 de salariati – în majoritate sezonieri – care lucrează în sector. Staţiunile de schi din Franţa generează în fiecare iarnă aproape 10 miliarde de euro. 

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 ianuarie 2021