Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Concert aniversar The Mono Jacks la 1 an de la lansarea albumului "Gloria"

tmj_by_naluca.jpg

The Mono Jacks
The Mono Jacks lansare album "Gloria" (8 februarie 2020)
Sursa imaginii: 
Naluca

Pe 8 februarie 2020 The Mono Jacks lansa al treilea album de studio. Numit "Gloria", discul cu cele 11 piese reprezenta pentru The Mono Jacks "șansa la nemurire." Așa spunea Doru Trascău cu puțin înainte ca pandemia să oprească lumea în loc.

"A trecut un an de la concertul de lansare a albumului Gloria când 2000 de oameni au cântat împreună cu noi la Arenele Romane. Pentru mulți dintre voi acela a fost ultimul concert live la care ați participat înainte să înceapă toată nebunia, iar pentru noi amintirea acelei zile a fost un adevărat medicament în lunile de lockdown."

The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008, care a lansat un album de debut bine primit "Now In Stereo" în 2010, a depășit numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală. Cu o energie regăsită, The Mono Jacks au lansat la finalul aceluiași an mult așteptatul disc secund, "Ușor distorsionat", un succes răsunător și eminamente neașteptat care a încununat 9 ani de eforturi, căutări și muncă făcută din pasiune. Gloria, cel de-al treilea album, a sosit repede, la începutul lui 2020, lansat printr-un concert sold-out la Arenele Romane din București.

Cu albume lansate, EP-uri, mulți ani în diferite componențe, cu concerte atât în țară cât și străinătate la mari festivaluri, amintirea ultimului album înaintea pandemiei dă parca o altă importanță lucrurilor. Cum să uiți un așa concert? Iar daca la această întrebare răspunsul se cunoaște fără a fi rostit, următoarea întrebare se lupta pentru un răspuns. Cum facem să cântam iar despre Gloria? Si vine și raspunsul: "E o mare bucurie să revenim toți 4 pe scenă și să sărbătorim 1 an de Gloria. Pe 3 februarie, începând cu ora 21.00 fix, cântăm de pe scena din Expirat, iar concertul va fi transmis în direct pe platforma Streamerse și va putea fi vizionat din toate colțurile lumii. Chiar dacă voi veți fi acasă și vă veți bucura de concert în fața televizorului sau a laptop-ului vă vom simți la fel de aprope ca anul trecut la Arene."

Concertul de pe 3 februarie va sărbători un an de la lansarea ”Gloria” și va cuprinde un playlist special, aniversar. Evenimentul se va transmite în direct online începând cu ora 21.00, pe platforma Streamerse. Biletele pentru concert s-au pus în vânzare în rețeaua iabilet.ro și pe streamerse.net. Puteți alege între trei categorii de bilete - la 35, 50 și 75 de lei - în sistem pay what you want.

Doru Trascău (în februarie 2020 la RFI): "Gloria îmi imaginez că este o femeie foarte frumoasă și după cum scriam zilele trecute, pe Gloria cred că o văd în postura în care e dorită de noi toți. Gloria în egală măsură poate să te facă să faci tâmpenii, la fel cum te poate face să realizezi lucruri mărețe. Gloria este șansa noastră la nemurire."