Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 ianuarie 2021

voiculescu_si_moldovan.jpg

Ministrul Sanatatii anunță controale la centrele de vaccinare
Ministrul Sanatatii anunță controale la centrele de vaccinare
Image source: 
captura video

Ministrul Sanatatii anunță controale la centrele de vaccinare și sancțiuni pentru coordonatorii acestora, după ce peste 1.000 de oameni aflați în etapa III-a a vaccinarii  figureaza deja ca fiind imunizati. Chiar ieri, coordonatorul campaniei de vaccinare anunta ca Romania are un deficit de 117.000 de doze iar programarile vor fi devansate pentru a prioritiza varstnicii si bolnavii cronic.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Raspandirea noilor tulpini inalt contagioase ii preocupa si pe guvernantii de la Paris. Un Consiliu de Aparare care a avut loc astazi nu a adus nici o noutate. Diferite scenarii sunt pe masa executivului pentru a face faţă situaţiei epidemiologice. Printre ipoteze se numără şi cea a unei «carantine foarte strânse» Nu sunt detalii dar in aşteptarea deciziei finale, autoritatile discuta cu sindicatele.

Prefectii vor putea fi membri de partid. Executivul a aprobat o ordonanta de urgenta privind codul administrativ.  Politizarea acestei functii nu e decat o confirmare oficiala a unei situatii de fapt spune directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publica, Ovidiu Voicu. Toate explicatiile in aceasta seara. 

Mai mult de jumătate dintre companii se pregătesc să își cheme angajații înapoi la birouri din primăvăra. Sub amenințarea unui posibil nou val de infectări dar in egala masura îngrijorați de starea de spirit tot mai proasta a salariatilor, unii angajatori au renunțat la o parte din clădirile de birouri și au subînchiriat spatii mai mici unde încearcă să integreze mai bine echipa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 ianuarie 2021