Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 28 ianuarie 2021

pensii.jpg

Incepe recalcularea pensiilor! În cel mult 18 luni vor fi evaluate toate cele 5 milione de dosare de pensie din România, în baza unei noi legi
Incepe recalcularea pensiilor! În cel mult 18 luni vor fi evaluate toate cele 5 milione de dosare de pensie din România, în baza unei noi legi
Sursa imaginii: 
Pixabay (Ilustrație)

Incepe recalcularea pensiilor! În cel mult 18 luni vor fi evaluate toate cele 5 milione de dosare de pensie din România, în baza unei noi legi, susține ministrul Muncii care asigura ca in urma recalcularii niciuna din pensiile din sistemul public nu va scădea. Vor fi  înlăturate insa situațiile când la pregătire egală, muncă egală si contribuții egale, pensiile sunt diferite. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Sănătății anunță primele sancțiuni din campania de vaccinare anticovid. Coodonatorul centrului de la Rădăuți a fost amendat cu 5 mii de lei pentru că 563 de persoane au fost imunizate deși nu erau eligibile acum. Ciocnirile dintre USR-PLUS și PNL pe teme de sănătate publică decredibilizează campania de vaccinare, spune Sorin Ioniță, președintele Expert Forum. El subliniază că săritul peste rând e o problemă sensibilă în societatea românească.

Proteste de stradă, în Polonia, după intrarea în vigoare a interdicției, aproape totale, a avorturilor. Sute de oameni s-au adunat aseară în faţa Tribunalului constituţional din Varşovia. Noi manifestatii de amploare sunt asteptate zilele urmatoare. Femeile mai au voie sa intrerupa o sarcina in foarte putine cazuri - daca e vorba de un  incest sau daca viata mamei e pusa in pericol.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 ianuarie 2021