Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Opere literare românești din materia pentru examenul de Bacalaureat, transformate în ateliere de lectură

bahaos-24.jpg

„10 pentru BAC”
„10 pentru BAC”: Andreea Bibiri, Lucian Iftime, Adrian Ciobanu și Vlad Lință
Sursa imaginii: 
Asociația Arte dell’Anima

Pe 21, 22 și 25 ianuarie, Teatrul Arte dell' Anima din București a găzduit trei ateliere online de lectură pentru elevi, ateliere urmărite online, prin proiectul cultural "10 pentru BAC".

„10 pentru BAC” este un proiect cultural în cadrul căruia au fost selectate și dramatizate fragmente din opere literare românești, o parte importantă din materia pentru examenul de Bacalaureat. Textele selectate au fost interpretate de actorii Andreea Bibiri, Lucian Iftime, Adrian Ciobanu și Vlad Lință, sub îndrumarea regizoarei Mara Oprea.

"Deschiderea de care elevii participanți au dat dovadă a fost o surpriză extraordinar de plăcută pentru toți cei implicați în acest proiect." spun inițiatorii acestui demers artistic.

„Mie mi-a plăcut nespus de mult. Vă mulțumesc din toată inima pentru această experiență care m-a readus în legătură cu arta și emoțiile umane de care am dus lipsă în această perioadă. Vă promit că vorbele nu au fost spuse în vânt și chiar voi veni cu tot dragul la piesele acestor actori talentați și a oricăror altora”, a declarat unul din elevi după terminarea spectacolului lectură.

În următoarea săptămână vor fi realizate 500 de DVD-uri conținând un montaj video al celor trei zile, ce va fi distribuit către instituții de învățământ din București și din țară, în special în zona rurală. Asociația Arte dell’Anima mulțumește întregii echipe artistice, Colegiului Național "Mihai Viteazul" și Colegiului Național "Elena Cuza", profesorilor coordonatori Steliana Brădescu, Nicoleta Bădescu și Mihaela Oană, invitatelor de onoare Irina Margareta Nistor și Nona Rapotan, eveniment cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.