Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 1 februarie 2021

p048329-377899.jpg

vaccin UE
UE a făcut comenzi pentru mai bine de 2 miliarde de doze la mai multe firme farmaceutice
Sursa imaginii: 
European Union

In conditiile neintelegerilor dintre UE si compania AstraZeneca privind livrarile de vaccin anti covid, presedinta Comisiei Ursula von der Leyen anunta ca Pfizer și BioNTech vor livra 75 de milioane de doze de vaccin în plus în al doilea trimestru. 3,5 milioane de doze ar reveni Romaniei. Discutam pe larg.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Maine va fi luată decizia cu privire la redeschiderea școlilor, programată pentru 8 februarie, atunci când elevii ar trebui să înceapă semestrul al doilea. Anuntul vine de la premierul Florin Cîțu care a precizat că hotărârea privind felul în care se vor desfășura cursurile va fi luată împreună cu președintele Klaus Iohannis. 

Un nou scandal aduce în prim plan Biserica Ortodoxă Română şi regulile acesteia. Moartea bebeluşului în vârstă de o lună şi jumătate de la Suceava, decedat luni dimineaţă după ce a făcut stop cardio-respirator la botez, a readus în atenţie modul în care preoţii fac procedura sacră a scufundării în cristelniţă.

Lovitura de stat in Myanmar! Armata preia puterea si o aresteaza pe lidera de facto a guvernului, Aung San Suu Kyi, acuzand o frauda electorala comisa in cadrul alegerilor care au avut loc la inceputul lunii noiembrie. Miscarea generalilor a avut loc cu doar cateva ore inainte ca noul parlament, constituit in urma scrutinului de acum trei luni, sa se intruneasca pentru prima data.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 februarie 2021