Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zebra | "Tobe pentru Supereroi" proiect dedicat cadrelor medicale sibiene

Percuţionistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, oferă gratuit cursuri de percuţie pentru cadrele medicale din Sibiu.

În cadrul şedinţelor de percuţie de la Filarmonică, fiecare cursant învaţă diferite ritmuri, în funcţie de genul de muzică pe care o ascultă. Totodată cursanţii pot descoperi, în timp, secretele acestui instrument pentru că şedinţele nu e rezumă la una ci pot continua atât timp cât doreşte „elevul” şi, bineînţeles, respectând şi programul „profesorului”.Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19. Medicii şi asistentele din Sibiu se pot înscrie la numărul de telefon 0735566486. Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori.

Despre acest original proiect ne vorbesc percuţionistul Andrei Marcovici si dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii Sibiu.
 
Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.