Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 4 februarie 2021

franta_vrea_sa_testeze_pana_la_1_milion_de_elevi_si_de_dascali_lunar.jpg

Cu cateva zile inainte de redeschiderea scolilor, ministerul educatiei si cel al sanatatii pun la punct modul in care vor fi facute orele.
Cu cateva zile inainte de redeschiderea scolilor, ministerul educatiei si cel al sanatatii pun la punct modul in care vor fi facute orele.
Sursa imaginii: 
© Thomas Samson, AFP

Cu cateva zile inainte de redeschiderea scolilor, ministerul educatiei si cel al sanatatii pun la punct modul in care vor fi facute orele. Elevii şi profesorii vor purta permanent masca în şcoală, vor exista circuite speciale de deplasare în interiorul unităţii de învăţământ, ore decalate de începere a cursurilor iar elevii vor fi supravegheati in pauze pentru a fi respectata distanţarea socială.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cabinetul Citu a aborogat o lege a PSD care interzicea vanzarea de actiuni ale societatilor de stat timp de doi ani. Social-democratii critica decizia guvernului pe care-l acuza ca vrea sa vanda companiile pe nimic. Listarea companiilor de stat la bursa este un lucru bun, pentru ca asa vor fi obtinuti mai multi bani pentru modernizare, spune Otilia Nutu, specialist in infrastructura la Expert Forum. Un interviu in aceasta seara….   

3000 de oameni din Capitala au rămas, in plina pandemie, fara servicii esentiale pentru ca pur si simplu nu mai exista finanțare, atrage atentia ARAS, asociatie care  după 20 de ani se vede nevoita  să-și închidă un serviciu esențial de prevenire a infecțiilor cu HIV, hepatită sau tuberculoză. Pericolul este ca numarul de infectii sa explodeze in Bucuresti.

Combinarea diferitelor vaccinuri și mărirea intervalului dintre doze la aceeași persoană ar putea mări protecția împotriva Coronavirus, sugerează studii făcute de cercetători britanici. Implicațiile acestor rezultate ar putea ajuta lupta împotriva Covid. Discutam pe larg in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 februarie 2021