Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 5 februarie 2021

scoala_7.jpg

Elevii cu probleme sau restricții medicale vor avea acces în continuare la şcoala online
Elevii cu probleme sau restricții medicale vor avea acces în continuare la şcoala online

Ministerul Educației a publicat  scenariile în care se află fiecare localitate din țară in contextul redeschiderii scolilor, de luni. Bucurestiul functioneaza in scenariul galben, ceea ce inseamna ca se redeschid cresele, clasele primare si cele terminale.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Finantarea spitalelor a devenit motiv de conflict. Spitalul de Urgente pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgente Oftalmologice, Spitalul de Arsi si Spitalul de Urgenta Floreasca sunt in situatia de a nu mai primi finantare pentru plata utilitatilor sau pentru investitii in infrastructura. Asta dupa ce primarul Sectorului 1 a anuntat ca pune in aplicare o hotarare din 2010, conform careia patru unitati sanitare trec la Consiliul General al Primariei Capitalei.  

Iar premierul trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru o investigaţie privind granturile de investiţii, dupa sesizari privind posibile fraude. Florin Catu vrea sa se asigure ca banii pentru IMM-uri ajung la firmele care au cea mai mare nevoie. Reactia ministrului intr-un interviu, in aceasta seara.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 februarie 2021