Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alexandru Ghiță – Educație și antreprenoriat, cele doua fețe ale viitorului

foto_alexandru_ghita.jpg

Image source: 
RFI România

Este pasionat de educație și de antreprenoriat și are convingerea că România, ca orice altă țară, nu are viitor fără educație. Nu sînt doar vorbe frumoase, Alexandru Ghiță este un om de acțiune.

A fondat EDUCATIVA, un proiect care aduce laolalta educatia si antreprenoriatul. Din septembrie 2020 este si presedinte al Academiei de antreprenoriat, probabil cel mai bun loc de formare a viitorilor antreprenori români. S-a format la Academia de studii economice din Bucuresti si are un MBA la INSEAD, o scoala de prima mîna din Franta. Este în bordul de directori de la mai multe asociatii si retele, printre care Asociatia Valori pentru Educatie, AVE România, despre care am mai vorbit la aceasta emisiune.

Educatia nu este un moft, este unul dintre cele mai frumoase feluri în care fiinta umana poate sa creasca. Si doar crescînd poti fi viu. Radacina acestui cuvînt ne spune cum se petrece acest lucru. In proto-indoeuropeana « a învata » vine din radacina « *deuk - » care înseamna « a conduce ». A educa pe cineva înseamna a-l conduce catre propria lui tinta. In latina, cuvîntul « educare » este înrudit cu « educere » care este format din propozitia « ex », adica din, si din verbul « ducere », care înseamna a conduce. A educa înseamna a sustine pe cineva sa extraga din el puterea de a se conduce pe sine catre tinta lui.

 

Mai multe despre proiectele lui Alexandru Ghita puteti afla la adresa : https://educativa.ro

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Emisiunea Noi venim din viitor din 5 februarie 2021