Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 9 februarie 2021

covid_g20_distributie_vaccinuri.jpg

Peste 660.000 de persoane s-au vaccinat în România, dintre care mai bine de 230.000 cu ambele doze.
Peste 660.000 de persoane s-au vaccinat în România, dintre care mai bine de 230.000 cu ambele doze.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Peste 660.000 de persoane s-au vaccinat în România, dintre care mai bine de 230.000 cu ambele doze. Campania de vaccinare vine cu o noutate: în platforma de programare va fi introdusă o listă de așteptare. Persoanele care se află pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au selectat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Josep Borrel nu mai are legitimitatea de a fi seful diplomatiei europene. Este opinia catorva voci de europarlamentari care-i cer demisia dupa esecul vizitei in Rusia. Acestia sustin ca Borrel a fost umilit de ministrul rus de externe. Unul din acesti eurodeputati este liberalul Siegfried Muresan. Explicatiile pe larg intr-un interviu, in aceasta seara.

Echipa de anchetă a OMS care s-a deplasat la Wuhan nu a ajuns la nici o concluzie privind modul in care a izbucnit pandemia de covid 19. Investigatorii nu mai cred că liliecii ar fi de vină pentru aparitia bolii. O nouă ipoteză duce către comerțul cu alimente congelate.

Si, incepe astazi in Senarul american procesul lui Donald Trump în Senatul american, fiind a doua astfel de procedură, prin care trece fostul locatar al Casei Albe. Cei 100 de senatori, în număr egal, democrați și republicani,  vor vota la final dacă îl condamnă sau îl achită pe fostul președinte pentru că ar fi încurajat violențele de la Capitoliu de la inceputul lunii ianuarie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 februarie 2021