Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 10 februarie 2021

bani-timp-performanta.jpg

Sursa imaginii: 
pexels.com

Discutii aprinse in coalitie dupa ce mai multi ministri   sunt nemultumiti de faptul ca li s-au alocat mai putini bani. Marja de maneva a bugetului e foarte stransa avand in vedere că Guvernul trebuie să se încadreze în deficitul de 7%.  Proiectul de buget va fi pus in dezbatere publica.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu o zi inainte ca CSM sa dea aviz pe desfiintarea controversatei sectii de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, un procuror al sectiei care instrumenteaza dosarul privind presupusele fraude la alegerile locale pentru primaria sectorului 1, cere Poliției să renumere buletinele de vot. Ne explica miza anchetei jurnalistul Liviu Avram

Discutam si cat de plauzibila este ipoteza producerii unui vaccin anticovid in Romania. Premierul Florin Cîțu declara recent că România discută cu Comisia Europeană posibilitatea de a produce unul dintre seruri la Institutul "Cantacuzino". Presedintele grupului de vaccinologie din societatea nationala de medicina a familiei, medicul Gino Dumitra spune ca e prematura discutia in conditiile in care Institutul nu mai produce de mai bine de 11 ani nici vaccn antigripal.

Documentarul “Colectiv” marchează o premieră pentru filmele românești nominalizate la Oscar. Pelicula se află pe lista scurtă a nominalizărilor la două categorii: cel mai bun lungmetraj documentar si cel mai bun lungmetraj international. In aceasta seara un interviu cu regizorul Alexander Nanau.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 februarie 2021