Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 februarie 2021

In patru zile de la deschiderea scolilor, numărul cazurilor de coronavirus confirmate la elevi și profesori in intreaga tara ajunge la cateva zeci. Este vorba despre copii si  cadre didactice de la școli din București, Gorj, Dolj, sau Constanța. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu le cere parintilor mai multa responsabilitate. Medicii spun ca cel mai probabil copiii s-au infectat in vacanta.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cum se va repozitiona AUR dupa excluderea Dianei Sosoaca dar mai ales de ce a fost nevoie de aceasta masura? Politologul Andrei Taranu apreciza ca in acest fel formatiunea extremista incearca sa devina un partid onorabil, care sa nu mai fie ocolit de celelalte grupari parlamentare. Un interviu in aceasta seara.

Europa de Est nu are capacitate de producere a vaccinului antiCovid. Este declaratia  directorului general al Antibiotice Iași care a dat exemplul Franței sau Indiei, țări care investesc masiv pentru a deveni independente pe producerea de vaccinuri sau anumite medicamente. Altfel, compania vrea sa depuna un proiect legislativ prin care firmele care investesc în România peste 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea de produse esențiale sau strategice să fie scutite de taxa clawback. 

La Chișinău, premierul desemnat, Natalia Gavriliță, a mers, astazi în Parlament pentru a-și prezenta programul de guvernare, dar și echipa. Partidul Socialiștilor a anunțat că nu îi va acorda votul de încredere și vine cu propria candidatura pentru funcția de premier, una criticată de opoziție.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 februarie 2021