Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zebra | Premiera la Nationalul Craiovean

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță premiera spectacolului TOC TOC - o comedie delirantă despre un grup de pacienți cu TOC (tulburare obsesiv-compulsivă) scrisă de dramaturgul și actorul francez Laurent Baffie.

TOC TOC este un text care a făcut un uriaș succes de casă încă de la prima reprezentație - la Paris, în 2005. În Spania s-au jucat opt ani la rând peste 1.500 de spectacole, iar în Argentina, timp de nouă ani, producția TOC TOC a fost văzută de peste 1,7 milioane de oameni. În 2017, regizorul, producătorul și scenaristul Vicente Villanueva a adaptat piesa lui Baffie pentru marele ecran.
Premiera va avea loc în acest sfârșit de săptămână – vineri, 12 februarie și sâmbătă, 13 februarie 2012,ora 19:00. Cele două reprezentații sunt SOLD OUT și se vor juca în Sala „Amza Pellea”, iar publicul se va putea așeza în sală în funcție de noile norme impuse de pandemia coronavirus.
Regia spectacolului este semnată de către Alexandru Boureanu și Raluca Păun, decorul poartă semnătura Vanessei Beca iar costumele sunt realizate de Lia Dogaru. Din distribuția spectacolului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului: Marian Politic, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu.
 
L-am invitat pe regizorul Alexandru Boureanu, managerul Teatrului National Marin Sorescu din Craiova, sa ne dea detalii despre spectacol.
 
Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.