Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Camelia Veteleanu – Nu viața ta e mai tare decît covidul, ci ceea ce faci tu cu ea

foto_camelia_veteleanu.jpg

Image source: 
RFI România

Este cuvîntul cel mai folosit în ultimul an: coronavirus. Am evitat sa vorbim despre acest virus pentru că pe piața media s-a iscat o adevarată isterie pe această temă. Toată lumea are păreri despre covid-19. De la tanti de la piața unde cumperi legume, la intelectuali și tot felul de dubioși care ocupă ecranele televizoarelor. Cei mai vocali sînt politicienii. Dacă îi asculți, ai impresia că Parlamentul României este plin de specialiști cu premiul Nobel în epidemiologie.

Aud de luni de zile mii si mii de pareri despre aceasta pandemie de la oameni care au auzit ceva de la altii sau au citit niste pagini obscure de pe Google. Dar nu am auzit pîna acum vreun om care a trecut prin experienta contaminarii cu coronavirusul. Vom auzi astazi la aceasta emisiune unde am reinvitat-o pe Camelia Veteleanu pe care ati mai auzit-o aici acum doi ani, dupa ce pusese pe picioare la Bucuresti gradinita francofona Le Carrousel.

Are doi copii, a stat ceva timp prin Franta, s-a întors la Bucuresti si în 2014 a hotarît sa deschida o gradinita în limba franceza. A plecat la drum cu ideea de a oferi copiilor ei educatia la care a visat si singura modalitate de a o face a fost sa deschida propria ei gradinita. De atunci Le Carrousel a devenit un adevarat concept de inovare în educatie. Aceasta gradinita reprezinta în România l’Institut de la petite enfance de la Paris, fondat de cel mai reputat neurolog si psihiatru din Franta, Boris Cyrulnik. Le Carrousel a devenit între timp un reper pe harta educatiei europene.

Si a venit ziua în care Camelia Veteleanu s-a întîlnit cu Covid-19. A trecut prin calvarul bolii, s-a ridicat din el mai întarita si a continuat sa se ocupe de gradinita Le Carrousel. Am reinvitat-o la emisiunea « Noi venim din viitor » pentru ca sînt convins ca oamenii ca ea vor face România de mîine.

 

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Emisiunea Noi venim din viitor din 12 februarie 2021