Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 15 februarie 2021

doctor-5985533_1280.png

România a inceput astazi vaccinarea cu AstraZeneca.
România a inceput astazi vaccinarea cu AstraZeneca.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

România a inceput astazi vaccinarea cu AstraZeneca. Peste 145.000 persoane s-au programat pentru imunizarea cu serul companiei britanico-suedeze. Recomandat in Romania persoanelor cu varsta intre 18 si 55 de ani si cu rapelul la 8 saptamani, mai ieftin fata de serurile Pfizer BioNTech si Moderna si mai usor de pastrat, vaccinul a produs puternice efecte secundare in Franta, la imunizarea personalului sanitar. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Profesorii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” cer interventia lui Klaus Iohannis in controvesatul caz al relocarii liceului. Cadrele didactice care săptămâna trecută au protestat în fiecare zi i-au scris din nou sefului statului. Maine, Judecătoria Sectorului 4 va lua în discuție cererea de evacuare a liceului formulată de primăria de sector.

De astazi s-au schimbat regulile de intrare in Marea Britanie. Toate persoanele care ajung în Regatul Unit şi intră în izolare trebuie să facă, suplimentar, două teste PCR, în a doua şi a opta zi de la sosire. În cazul în care unul dintre acestea are rezultat pozitiv, izolarea se prelungeşte cu zece zile. 

Iar Franta ia in calcul sa retraga o parte din trupele care lupta contra jihadistilor in Sahel. Din 2013 , 55 de soldati francezi au murit in aceasta regiune. Paris cere o acțiune politică, în prelungirea celei militare pentru ca o dezvoltare locală să poată să aibă loc.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 februarie 2021