Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Amendă de 15.000 de lei pentru poluare, în Parcul Cişmigiu

Sursa de poluare in Parcul Cismigiu

Administratorul unui restaurant din Parcul Cişmigiu a fost amendat, luni, de inspectorii Poliţiei Locale Bucureşti cu amendă în valoare de 15.000 de lei pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului. 

Mai exact, amenda a aparut după ce poliţiştii locali au descoperit că restaurantul cu pricina era alimentat cu energie electrică produsă de un generator pe motorină, aparatul fiind amplasat direct pe spaţiul verde, în mijlocul unui pâlc de copaci. Cu ocazia verificărilor, inspectorii au constatat că solul pe care era aşezat generatorul mustea de motorină iar rădăcinile arborilor din apropiere erau îmbibate cu combustibilul scurs din instalaţie. Mai mult, noxele emanate de generator erau inhalate de trecătorii ieşiţi la plimbare prin Parcul Cişmigiu.

Generator "La Biblioteca"
Generator "La Biblioteca"
Image source: 
Politia Locala Bucuresti

Pentru amplasarea generatorului în parc şi pentru poluarea cu noxe şi produse petroliere a locului, firma care administrează locaţia a fost amendată cu 15.000 de lei. În plus, societatea a fost obligată să elibereze spaţiul verde şi să-l readucă la starea iniţială. Dacă, în termen de trei zile, generatorul nu va fi relocat, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. care monitorizează cazul vor emite dispoziţie de defiinţare a instalaţiei.

Acţiunea poliţiştilor face parte dintr-un plan de măsuri elaborat, în urma consultării cu reprezentanţi ai societăţii civile, în vederea verificării respectării normelor de protecţie a mediului, atât de către agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în parcurile administrate de municipalitate cât şi de către cetăţeni. Scopul, protejarea parcurilor din Capitală şi asigurarea de condiţii civilizate de recreere pentru bucureşteni.

Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu salută decizia Poliției Locale București, care a decis sa înceapă o investigație și să remedieze situația existentă de la terasa La Biblioteca Cişmigiu. "Ne place să încurajăm micile afaceri locale, dar nu mai putem accepta lipsa de respect față de comunitate și mediu, indolența sau nepăsarea. Mai ales atunci când situația persistă de ani de zile, când dialogul nu a funcționat și când sesizările trimise până acum au fost ignorate. Nu mai "merge și așa" și nu mai vrem să vedem în Cișmigiu un generator diesel care otrăvește solul și aerul, care ucide arborii și păsările. A avea o afacere într-un loc atât de special implică și un oarecare nivel de responsabilitate." scrie Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu pe pagina sa de Facebook.