Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 16 februarie 2021

vaccin_coronavirus.jpg

In timp ce autoritatile sustin ca vaccinarea trebuie accelerata, un studiu recent indică faptul că intenția de imunizare a crescut semnificativ.
In timp ce autoritatile sustin ca vaccinarea trebuie accelerata, un studiu recent indică faptul că intenția de imunizare a crescut semnificativ.
Sursa imaginii: 
Getty Images

In timp ce autoritatile sustin ca vaccinarea trebuie accelerata, un studiu recent indică faptul că intenția de imunizare a crescut semnificativ. Totusi, 13% dintre români nu intenționează să se vaccineze, vorbim de tineri intre 16-24 ani. Responsabilii spun inca odata ca toate cele trei seruri disponibile in acest moment sunt la fel de eficiente. Ce convingeri au romanii in privinta vaccinarii la aproape doua luni de la inceputul pocesului, discutam in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parlamentul demareaza procedura de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber. Fostului europarlamentar i se reproseaza ca a blocat constant actiunile guvernului in plina pandemie, prin numeroase sesizari la Curtea Constitutionala. Despre profilul celui care ar trebui sa ocupe aceasta functie, ne-a vorbit fostul ministru tehnocrat al justitiei, Raluca Pruna.

Ambasadorul Israelului reacționeaza dur după declarațiile primarului Constanței, referitoare la rolul jucat de Ion Antonescu în istoria României. Dupa ce initial anuntase ca va schimba numele unei strazi care poarta numele mareșalului, Vergil Chitac, a justificat intarzierea prin faptul ca  în istoria României există ”evaluări diverse” fata de figura fostului om de stat. In plus, primarul spune ca redenumirea unei străzi are consecințe administrative complicate pentru locuitori.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea din data de 16 februarie 2021