Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | Din nou despre Hektomeron

THE HEKTOMERON este ambitiosul proiect al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova  - 100 de țări, 100 de regizori, 100 de texte din  Decameronul  transmise pe internet în 100 de zile pe site-ul www.hektomeron.com.

Am invitat-o pe regizoarea elvetiana Francoise Boillat sa ne prezinte episodul la care a lucrat impreuna cu actrita Raluca Paun. 

La Teatrul Național „Marin Sorescu” anul 2021 va debuta cu un proiect nou și ambițios ce va aduce împreună suflu teatral din 100 de țări.

Acum 500 de ani, Giovani Boccaccio scria în Decameronul său 100 de povești pentru a face lumea să uite de izolare, teamă și moarte. Actorii trupei craiovene vor juca cele 100 de povești, iar 100 de regizori din lumea largă își vor aduce în scenă aportul cultural. Episoadele vor fi jucate în limba română cu subtitrare în engleză. Reprezentarea va avea o manieră personală și o viziune subiectivă, care pot conlucra însă pentru întregirea unui tablou al epocii obiectiv, coerent. O unică temă umană și culturală care evidențiază un același spirit rezistent al omului ce trece prin vremuri dure.

Pe lângă cele 100 de episoade, vor fi prezentați actori, scenografi, dramaturgi și teatre din țările participante, motiv pentru afirmarea identității culturale a țărilor participante la acest temerar proiect.

Călătoria teatrală se va finaliza pe 24 aprilie. Luna mai va aduce un spectacol maraton de 25 de ore care va reuni toate cele 100 de episoade ale proiectului.

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.