Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 februarie 2021

vot_motiune_cenzura_tensiuni_parlament.jpg

  Marti va fi votata motiune de cenzura a PSD la adresa guvernului Cîțu
Marti va fi votata motiune de cenzura a PSD la adresa guvernului Cîțu
Image source: 
Facebook/Camera Deputaților

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost adoptată. Deputații și senatorii au votat  proiectul inițiat de PSD. UDMR nu a votat.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Coalitia trece primul test in Parlament. Motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii a fost respinsa! Anterior, social-democrații au cerut în plen ca votul electronic să fie unul secret, însă propunerea a picat la vot.

Doar 4 perne pneumatice la nivel national au Inspectoratele pentru situatii de Urgenta. Situatie pe care ministrul de Interne o gaseste inadmisibila si pentru care ii cere explicatii publice lui Raed Arafat. Mai multe anchete au început la ISU Dobrogea după ce pompierii constănțeni nu au putut salva o femeie al carei apartament a fost cuprins de flacari iar aceasta s-a aruncat de la etaj.  

Bugetarii continua protestele fata de decizia guvernului prin care salariile le vor fi înghețate și o parte dintre sporuri tăiate. Au protestat in fata guvernului sindicalişti din Ministerul de Interne, ceferişti şi angajaţi din sistemul sanitar. Si la Iasi astazi au iesit in strada angajati ai penitenciarelor si cei de la caile ferate…

Muzeul Ororilor Comunismului are de-acum un manager interimar! Ce isi propune Alexandru Groza veti afla in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 februarie 2021